Welkom te Vladslo

Vragen en actualiteiten zijn te vinden op het prikbord (in de menulijst links).
De verslagen van Vladslo Leeft zijn te vinden bij de verslagen.
De foto's van het feestmaal van de kaartersclub 2019 staan online in het fotoboek. Vragen en opmerkingen graag naar de webmaster (zie link onderaan).".

Vladslo is een deelgemeente van Diksmuide en ligt in de Westhoek van de provincieWest Vlaanderen. Vladslo ligt op de rand van het zandig Vlaanderen, met in het zuiden de vallei van de Handzamevaart en in het Oosten de Houtlandpolders.

Vladslo is een heel oude parochie. Reeds in 994 bestond Vladslo al onder de naam Floreslo. Wat zoveel betekent als "Woud van Frawaraedas" (persoonsnaam).

Van 994 tot 1802 stond Vladslo onder het patronaatschap van de Sint Pietersabdij van Gent, en was het zelf een moederparochie van Beerst, Keiem, Schore en Stuivekenskerke. Binnen het Brugse Vrije vormde Vladslo tot aan de Franse revolutie een bestuurlijke en fiscale omschrijving samen met Beerst, Keiem, Leke en Schore, genaamd: "Vladslo Ambacht"

Tot in 1914 bezat Vladslo echter geen echt Marktplein. Pas in 1921 kreeg het dorp zijn marktplein en zijn gemeentehuis met trapgevel en gemeenteschild.

Momenteel beslaat Vladslo een oppervlakte van 1.733 ha.

Aantal inwoners:

Jaar Inwoners
1997  1.202 
2002  1.242 
2013  1.178